woning

Execution only

Geen advieskosten voor je hypotheek? Met execution only is dat mogelijk!

Dat er kosten verbonden zijn aan de transactie van een woning, dat is iets dat iedere woningkoper wel kan begrijpen en accepteren. Echter lopen deze kosten niet zelden op tot (ver) boven de 10.000 euro. Dat is voor veel mensen dan weer te gortig. Wie zoekt naar manieren om hierop te besparen komt misschien wel terecht bij hypotheekadvieskosten. Door voor een execution only hypotheek te kiezen kun je deze kosten namelijk vermijden. Wel ben je dan zelf volledig verantwoordelijk voor de hypotheek die je uitkiest. Hieronder lees je daarom alvast over welke belangrijke aspecten zelf een beslissing dient te nemen.

Execution only

Over welke aspecten moet je bij execution only zelf beslissen?

Wanneer je gaat voor execution only, dan zul je over de volgende zaken zelf een besluit moeten nemen:

  • De looptijd van de hypotheek. Dertig jaar is hierbij een beetje de norm.
  • Het soort hypotheek. De meest gekozen varianten zijn de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek, al zijn er nog meer varianten mogelijk.
  • De gewenste rentevaste periode. De meeste mensen kiezen hierbij voor tien of twintig jaar. Als je denkt relatief snel weer te verhuizen, dan is tien jaar verstandig. Twintig jaar kies je juist eerder als je van plan bent echt lang te blijven wonen in het huis dat je nu koopt.
  • Welke verzekeringen je afsluit. Doorgaans zul je hierbij terechtkomen bij de verplichte verzekeringen en de inboedelverzekering. Belangrijk is dan vooral voor welke dekking je precies kiest.