Geld lenen met een krediet dat bij je past

Het is heel gebruikelijk om geld te lenen en gelukkig kunnen de meeste mensen dit ook doen zonder hierdoor in de problemen te komen. Vrijwel alle nieuwe auto’s en aankopen van huizen worden voor een belangrijk deel met geleend geld gefinanceerd. Wil je geld lenen dan is het wel belangrijk dat je het leent op een manier en in een vorm die past bij jou en bij de plannen die je hebt.  Gaat het hierbij om substantiële bedragen dan is het verstandig om je te laten adviseren door een deskundige. Op het internet heb je sites waar veel informatie te vinden is over het lenen van geld, bijvoorbeeld financeinfo.nl, en daar kun je de mogelijkheden voor een passend krediet te verkennen. De kunst is om uit de vele financieringsvormen die er bestaan de goede vorm te kiezen.

 

Hypothecaire lening

Heb je geld nodig dat je zelf niet hebt en je bent aangewezen op kredietverlening dan zijn er veel kredietvormen waar je uit kunt kiezen. Zoek je bijvoorbeeld financiering voor een huis dat je wilt kopen dan is één van de vele hypotheekvormen het meest voor de hand liggend. Hierbij staat het gekochte huis als zekerheid tegenover de lening die je verstrekt wordt. Heb je overwaarde op je huis dan kun ook een extra hypotheek nemen voor de financiering van iets anders dan je huis. Mocht je, door wat voor reden dan ook,  niet in staat zijn om aan je financiële verplichtingen te voldoen dan weet de kredietvertrekker zeker dat de lening, in ieder geval voor een deel, toch afgelost wordt.

 

Persoonlijke lening

Bij  persoonlijke leningen, de peeëllertjes, bemoeit de kredietverstrekker zich niet met de besteding van het geleende geld en bepaalt de bestaande schuldenpositie en de te verwachten toekomstige inkomsten of en hoeveel geld je kunt lenen. Of het nu gaat om een vakantie, die prachtige gitaar die je echt niet kunt laten liggen of de aankoop van een mooie antieke kast,  je kunt het financieren met een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening krijgen is, als je een vaste baan met  een vast inkomen hebt, eenvoudig en je kunt makkelijk een voorschot nemen op verwachtte toekomstige inkomsten. Een persoonlijke lening betaal je in maandelijkse termijnen af met een deel aflossing en een deel rente.

 

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet kun je geld lenen zoals met een  persoonlijke lening zonder dat je een opname of een afbetalingsverplichting hebt. Het is ideaal om wat extra financiële ruimte te creëren op een manier dat je de ruimte kunt gebruiken wanneer het nodig is en kunt aflossen wanneer het kan.

 

Autofinanciering

Autofinanciering is een persoonlijk krediet dat gekoppeld is aan de aankoop van een meestal nieuwe auto. Met de inruilwaarde van je huidige auto en de autofinanciering kun je dan de rekening van de nieuwe auto betalen. De afbetaling houdt ongeveer gelijke pas met de waardevermindering van je auto zodat je na een aantal jaren op dezelfde manier weer en nieuwe auto kunt kopen.