Goud verkopen

Goud verkopen: hier een checklist!

Het verkopen van je eigen goud is voor jou natuurlijk een serieuze zaak, want je wilt er natuurlijk wel de actuele prijs voor krijgen. Het valt daarom ook niet altijd mee om uit te zoeken hoeveel je precies hebt, wat de actuele waarde is en waar je je goud het beste kan verkopen. En je wilt vast wel antwoord hebben op deze vragen voordat je gaat starten met goud verkopen

Weet eerst wat je precies hebt

Als je precies weet wat je hebt aan goud dan kan je heel veel stappen overslaan, maar is dat voor jou de eerste keer. Ga dan eerst deze stappen af voordat je echt begint met het verkopen van goud. Controleer namelijk allereerst of het echt goud is. Dat is het enige nadeel voor de mensen die goud online in kopen, soms kunnen zij dit niet goed checken.Hoe herken je nou iets wat echt goud is? Ten eerste, goud oxideert niet, ten tweede er staat geen ‘double’ of ‘americano’ in een goudstuk en als laatste goud is zacht en slijt erg makkelijk. Gebeurt dit allemaal wel of niet bij jou goudstuk, dan weet je zeker of je wel of geen goud heb. 

Voor de volgende stap is het belangrijk dat je zoekt naar keurmerkjes en keurtekens op het goudstuk. Als je de eerste twee stappen hebt gehad ga je thuis van te voren alvast even je eigen goud wegen op een keukenweegschaal, dan heb je een schattig hoeveel het ongeveer is. En daarna kan je opzoeken wat op dat moment de actuele waarde is van goud. 

Goud verkopen

Het daadwerkelijk verkopen

Als je precies alles weet over jouw goudstuk, dan kan het verkopen van jouw goudstuk dus eigenlijk wel beginnen, maar voordat je begint met het verkopen ervan ga eerst verschillende inkopers vergelijken. Check de inkoopprijzen en de werkwijze van zo’n inkoper. En check het manier van verkopen, want bij sommige inkopers moet je eerst een afspraak maken en bij sommige kan je zo langs komen, het is maar net wat jij fijner vindt. En wil je echt een goede inkoper check dan of de inkoper doet aan het gebruik van de toetssteenmethode en de snelheid, want gespecialiseerde goudinkopers kunnen meestal direct al jouw geld al beoordelen. Je weet dat je dan op de juiste plek bent.