lening voor camper

Meer vakantiegenot met je eigen tweede thuis!

Na hard werken heb je ook hard vakantie vieren verdiend! Je kan natuurlijk met de tent op pad of een huisje huren. Maar wat kan het ook lekker zijn om een tweede thuis te hebben met je eigen camper of vakantiehuis. Een plek waar je direct binnen kan stappen en de vakantie kan laten beginnen. Deze opties kosten echter wel een hoop centen. Meestal moet je dit bedrag in één keer betalen. Indien je niet genoeg spaargeld hebt is het mogelijk om een hiervoor een lening af te sluiten.

lening voor camper

Er zijn verschillende opties om te lenen

Als je een lening af wil sluiten voor jouw nieuwe vakantiedroom heb je de keuze uit twee soorten leningen. Dit is mogelijk door een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Elk soort lening heeft zijn voor- en nadelen. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente. Dit houdt in dat gedurende de looptijd kan de rente stijgen of dalen. De rente van een doorlopend krediet is vaak lager dan de rente van een persoonlijke lening. Ook is het mogelijk om boetevrij af te lossen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het bedrag dat je hebt afgelost ook weer op te nemen.

Een persoonlijke lening is een leenvorm waarbij je in tegenstelling tot een doorlopend krediet een vaste rente met een vaste looptijd hebt. Hierdoor weet je direct waar je aan toe bent. Echter is het bij deze vorm van lenen niet mogelijk om afgeloste bedragen weer op te nemen. Ook is vervroegd aflossen niet altijd gratis mogelijk. Wel heb je de zekerheid dat de lening die je aangaat na een bepaalde periode weer is afgelost. In beide gevallen is het rentebedrag van de lening niet fiscaal aftrekbaar.

Aandachtspunten bij een lening

Natuurlijk wil de verstrekker van de lening ook de garantie dat jij het geleende geld terug kan betalen. Een vast inkomen is daarom belangrijk zodat je aan kan tonen dat je maandelijks aan het bedrag kan voldoen. Zelfs indien je een uitkering hebt is het in veel gevallen mogelijk om een lening voor een camper af te sluiten. Daarnaast zijn er voor de lening voor camper ook andere factoren van belang. Bijvoorbeeld je leeftijd en de looptijd van de lening.