Multi-inzetbaar dankzij een opleiding administratief medewerker

Een baan als administratief medewerker is heel verantwoordelijk. Vaak zal je het aanspreekpunt zijn voor mensen binnen -en buiten de organisatie. Ook zal je veel tijd doorbrengen met het uitvoeren van administratieve taken waar veel bij komt kijken. Je moet zeer nauwgezet kunnen werken. Een beetje perfectionisme zal zelfs wel van pas komen. Het leuke aan een baan als administratief medewerker is dat je functie niet heel erg vastomlijnd is. Jouw werkgever zal je heel veel verschillende taken uit laten voeren. En bij de ene organisatie zal je meer bezig zijn met administratie, terwijl je bij de andere organisatie vooral bezig bent met het onderhouden van externe contacten.

 

Heb jij het in je?

Om te slagen als administratief medewerker moet je beschikken over de juiste eigenschappen. Je moet stressbestendig zijn, zeer nauwgezet kunnen werken en tegelijkertijd over de juiste sociale vaardigheden beschikken. Als administratief medewerker breng je weliswaar een groot deel van je tijd door achter je computer, je zult ook veel in contact treden met je collega’s en klanten. Je zult dit op een positieve manier met veel geduld en een probleemoplossende instelling moeten doen.

 

Een ‘allround’ opleiding

Omdat je multi-inzetbaar moet zijn, is de opleiding tot administratief medewerker er ook op gericht om jouw ‘allround’ op te leiden. Je krijgt natuurlijk veel theoretische kennis. Maar er is ook heel veel aandacht voor het leren van praktische vaardigheden zoals het werken met computers en het aannemen van de telefoon. Dit zijn echter maar een paar voorbeelden. Zoals veelzijdig als het vak is, zo veelzijdig is ook de opleiding administratief medewerker tot administratief medewerker. En juist daarom is deze opleiding ook een ideale basis voor iedereen die door wil groeien in een andere functie. Als financieel administratief medewerker bijvoorbeeld. Deze opleiding sluit namelijk naadloos aan op de opleiding tot administratief medewerker.