Schakel op tijd incassobureau Utrecht in
Op zich is een enkele factuur die open blijft staan vaak niet zo’n probleem. Als de debiteur aangeeft dat hij helemaal niet voornemens is om de factuur te betalen en deze blijft open staan dan wordt het tijd om incassobureau Utrecht in te schakelen. Facturen die onbetaald blijven kunnen zich snel opstapelen en kunnen zorgen voor cashflow problemen binnen jouw onderneming. Als het probleem met de cashflow te groot wordt kan er zelfs een faillissement volgen. Om dit te voorkomen is het verstandig om tijdig een incassobureau in te schakelen.
Hierom moet je incassobureau Utrecht inschakelen
Als je zelf de debiteur al meermaals hebt verzocht om de factuur te betalen en er is tot op heden geen of slechts een deel betaald is er niet meer wat je zelf kan doen. Je kunt de stappen blijven herhalen maar als er geen vooruitgang komt is het tijd om incassobureau Utrecht in te schakelen. Als je het incassobureau inschakelt geef je hem de machtiging om de vordering bij jouw debiteur te incasseren. Als de debiteur door het bureau benaderd wordt krijgt hij de indruk dat je het er niet bij laat zitten en de bijkomende kosten maken vaak dat de debiteur alsnog overgaat tot betaling. Als de druk van het incassobureau niet voldoende is, kan de voormelding van een gerechtelijke procedure vaak wel een extra trigger zijn voor de debiteur om alsnog over te gaan tot een betaling. Het incassobureau kan tijdens deze gerechtelijke procedure ook helpen met de ondersteuning en communicatie en zo nodig het uitvoeren van het vonnis.
Werk met het incassobureau op no-cure-no-pay basis
Incassobureau Utrecht is het voorbeeld van een incassobureau dat werkt op no-cure-no-pay basis. Samengevat houdt het in dat er aan jou geen kosten worden doorberekend zolang geen (deel)betaling door de debiteur is gedaan. Als jij tussentijds het dossier wil sluiten of er is een betaling binnen gekomen op het dossier, dan krijgt het incassobureau een uitbetaling voor zijn verrichte werkzaamheden. Een deel van de kosten kunnen conform de WIK, oftewel de Wet Incassokosten, verhaald worden op de debiteur en de overige kosten zal je zelf moeten dragen. Vaak is dit een percentage van de hoofdsom en in veel gevallen valt dit weg tegen de incassokosten die de debiteur betaald heeft.
Los van de no-cure-no-pay basis werken andere incassobureaus met bijvoorbeeld vaste percentages van de hoofdsom als vergoeding of een vaste prijs per dossier. Het is verstandig om welke afdracht ook wordt gekozen, van tevoren goed te kijken of een dossier het waard is om deze ter incasso te doen. Het heeft namelijk geen zin als jij meer moet betalen aan het incassobureau dan dat de vordering je oplevert.
Als je geholpen wil worden met jouw openstaande facturen dan ben je bij incassobureau Utrecht aan het juiste adres, waarbij in het geval van de no-cure-no-pay basis het risico bij het incassobureau ligt en niet bij jou. Deze optie maakt voor jou het makkelijker om de vordering uit handen te geven zonder dat je direct geconfronteerd wordt met kosten.