De beste uitvaartverzekering kiezen

Hoe kan je de beste keuze maken als het om een uitvaartverzekering gaat? Je dient eerst je uitvaartvoorkeuren op te schrijven, waarna je uit verschillende mogelijkheden de beste uitvaartverzekering kan kiezen. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering moet je weten of je begraven of gecremeerd wil worden. Wil u een ingetogen of een royale uitvaart? Hierdoor zijn er nog meer persoonlijke voorkeuren om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste uitvaartverzekering.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Allereerst heeft niet iedereen dezelfde uitvaartverzekering nodig. Hoewel de Consumentenbond een uitvaartverzekering als de beste kan noemen en beoordelen, hoeft deze verzekering niet aan jouw specifieke wensen te voldoen. Bij het bepalen van de beste uitvaartverzekering voor jou spelen enkele persoonlijke overwegingen een rol. Hieronder hebben we een aantal van deze variabelen op een rijtje gezet. Je moet daarnaast ook beslissen of je een kapitaal- of natura-uitvaartverzekering wil.

De bepalende variabelen zijn:

  • Je leeftijd
  • Het te verzekeren bedrag
  • Het type verzekering
  • Je gezondheidstoestand
  • Heb je kinderen? Zo ja, wil je hen meeverzekeren?
  • Wil je voor het hele gezin een uitvaartverzekering?
  • Wat zijn je persoonlijke uitvaartwensen?

Hierdoor is niet voor iedereen de beste uitvaartverzekering hetzelfde, maar kan je wel de beste polis voor jezelf kiezen. Als je bijvoorbeeld op oudere leeftijd een uitvaartverzekering wil afsluiten, kan de procedure anders zijn dan bij een jongere leeftijd.

Hoe kan ik een goede uitvaartverzekering afsluiten?

Je krijgt een goede uitvaartverzekering door goed naar je specifieke omstandigheden te kijken. Vergelijk verzekeringspolissen afhankelijk van hun prijs-kwaliteitverhouding op basis van uw leeftijd, zodra je er meerdere hebt gevonden. Op deze manier maak je de beste keus bij het kiezen van een uitvaartverzekering.

Beste uitvaartverzekering Consumentenbond

De Consumentenbond evalueert de uitvaartverzekeringen om de paar jaar en publiceert haar bevindingen in de Consumentengids. Tijdens het onderzoek worden de prijs-kwaliteitverhoudingen van uitvaartverzekeraars en verzekeringsplannen met elkaar vergeleken, zodat je een duidelijk beeld krijgt van bepaalde uitvaartverzekeringen.

Toen de Consumentenbond in het verleden uitvaartverzekeringen beoordeelde, kwam de uitvaartverzekering natura van DELA als beste uit de test. Echter betekent dit niet meteen dat dit ook de beste verzekering voor jou is, ga daarom altijd zelf op onderzoek uit.

Op Zeker.com vind je meer info over vergelijken van verzekeringen.