Stappen lening aanvragen

Voordat je een lening aanvragen gaat, moet je eerst een aantal aanvullende procedures doorlopen. Eerst moet de leningvergelijker worden ingevuld. In dit gedeelte voer je je persoonlijke gegevens in, kies je een type lening en kies je de terugverdientijd. Vervolgens selecteert je een van de verschillende leningen die worden aangeboden. Wanneer je een lening aanvraagt, moet je de volgende stappen doorlopen:

  • Invullen van persoonlijk gegevens
  • Vergelijken van leningen
  • Gewenste lening aanvragen
  • Aanvraag versturen naar kredietverstrekker

Goedkoop een lening aanvragen

Na het vergelijken van verschillende leningen is het het eenvoudigst om een goedkope lening aan te vragen. Houd rekening met de looptijd van de lening (terugbetalingstijd), het rentepercentage en het geleende bedrag. Een lening is goedkoper als de rente laag is. De betaalbaarheid van de lening wordt ook beïnvloed door de looptijd en het terugbetalingspercentage.

Aanvragen van lening met BKR

Het is een optie om een lening aan te vragen met een BKR registratie, maar dat kan alleen als je een positieve registratie hebt. Iedereen met een lening staat ingeschreven bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Betaal je maandelijks je schuld af of heb je dit al gedaan? Dan heb je een positieve BKR registratie.

Aanvragen van minilening

Een minilening, ook wel bekend als een kleine lening, is een lening die varieert van € 100 tot € 1.500. Doordat het risico van de kredietverstrekker door het bescheiden bedrag wordt verkleind, zijn er minder beperkingen voor het aangaan van deze lening. Als je de lening niet tijdig aflost, kunnen de kosten stijgen als gevolg van de boete die je krijgt opgelegd. Een bescheiden schuld wordt vaak in korte tijd afgelost, binnen maximaal twee maanden. De rente voor dit soort leningen is soms vrij hoog.

Lening aanvragen bij DUO

Ben je momenteel ingeschreven aan een hogeschool of universiteit? Dan kan je een DUO-lening aanvragen. Dit is de goedkoopste optie voor het verkrijgen van een lening. De rente van een studielening is veel lager dan die van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Om in aanmerking te komen voor een lening van DUO moet je echter aan bepaalde criteria voldoen. Je moet bijvoorbeeld jonger zijn dan 30 jaar en minimaal een jaar een voltijd- of duale opleiding aan een hogeschool of universiteit volgen, of minimaal een jaar een voltijdse beroepsopleiding volgen.

Meer weten? Kijk eens op Findio.nl!