Hoe geld lenen voor keuken

Wil je de keuken in je woning verbouwen of een nieuwe plaatsen met alles erop en eraan? Dan kan dit aardig wat kosten en niet iedereen heeft daar direct het juiste of volledige bedrag voor beschikbaar. In dat geval kun je ook kiezen voor geld lenen voor keuken.

Doorlopend krediet of persoonlijke lening

De lening die je daarvoor nodig hebt kan in twee vormen voorkomen. Zo kun je kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Beide vormen hebben hun eigen kenmerken en voordat je een bepaalde lening afsluit wordt naar je situatie gekeken zodat je de vorm kiest die het beste bij jou past.

Wanneer kies je voor een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet sluit je het beste af als je nog niet precies weet hoeveel geld de beoogde verbouwing of de nieuwe keuken gaat kosten. Bij een doorlopend krediet kun je tot een maximaal bedrag lenen en iedere keer voor jezelf bepalen hoeveel je daarvan opneemt. Als je bedragen hebt afgelost kun je die ook weer opnieuw opnemen. Altijd handig als er nog meer (onverwachte) klusjes gedaan dienen te worden die natuurlijk ook het nodige kosten.

Kenmerken van een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet los je maandelijks af. Afhankelijk van het totaalbedrag dat je leent betaal je aan aflossing. Hoe hoger het bedrag dat je wilt lenen hoe meer je per termijn aflost. De maandelijkse aflossing is namelijk een percentage van het totaalbedrag. Een doorlopend krediet kent een aflossingspercentage tussen de 1 en 2%. Het bedrag dat je maandelijks aflost wordt naast de hoogte van de lening bepaald door de rente, eventuele extra aflossingen en extra opnames. De rente die je betaalt voor een doorlopend krediet varieert tussen de 3,9% en 14% en er komen geen extra kosten meer bij.