Yucatán

Yucatán 

Yucatán is een schiereiland in Mexico en is een van de meest bezochte regio. Het is een plek waar veel toeristen naartoe gaan en waar er optimaal van de zon genoten kan worden. Het heeft prachtige stranden, luxe resort en hotels, schitterende duikplekken en de eeuwenoude Maya Ruïnes. Voor westerlingen is dit een zeer bekende plek om naartoe te gaan op vakantie. De stranden zijn wit en het water is heel er blauw. Op het eiland zijn vanwege de vele toeristen veel en grote resorts te vinden. Ook vinden er veel activiteiten plaats en zijn er genoeg dingen om te doen op het eiland. 

Yucatán

Wat te doen op het Mexicaanse schiereiland

Van jetskiën tot diepzeeduiken met walvishaaien, op Yucatán kan het allemaal. Voor de kinderen zijn er ook dingen te doen, bijvoorbeeld naar een pretpark of een waterpark. 

Toch zijn de stranden met de mooie kustplaatsen ook razend populair om naartoe te gaan. De bekendste badplaats aan de Riviera Maya is Playa del Carmen. Hier zijn de resorts ook weer volop aanwezig, net als de restaurantjes en barretjes. Het begon eerst als een klein vissersdorpje, maar is nu uitgegroeid tot een grote toeristenplaats. Het dorpje heeft een leuk centrum met leuke winkeltjes waar leuk geshopt kan worden. Onder de Amerikanen is het plaatsje Cancun vrij populair. Het is een grotere kuststad waar de resort nog groter zijn en het nachtleven volop leeft. 

Naast deze twee plaatsen is er ook nog Puerto Morelos. Dit vissersplaatsje is iets relaxter en is mooi en onaangetast. Hier zijn ook minder toeristische faciliteiten, wat er voor zorgt dat het wat traditioneler is. Het heeft meer boetiek hotelletjes en strandbungalows. Tulum is een stad wat bekend staat om de prachtige Maya Ruïnes die aan het strand ligt. De ligging van deze ruïnes zijn prachtig en uniek. Tulum heeft aan drie kanten een beschermende muur en aan de vierde kant het witte zand en met een mooie turquoise zee. Prachtige plekken om zeker te bezoeken!