beleggen in vastgoed 3

Investeren: investeren in vastgoed, beleggen in vastgoed en investeren in antiek

Regelmatig hoor je van mensen dat ze investeren, investeren in vastgoed, beleggen in vastgoed, beleggen in de aandelenhandel. Investeren bestaat in heel veel mogelijke constructies en op heel veel verschillende soorten markten: maar wat is het precies? In de tekst hieronder zal het hele idee van beleggen en investeren uitgelegd worden zodat jij weet wat het is voor je eraan kan beginnen. Wat is beleggen? Hoe werkt het?

Wat is beleggen?

Bij beleggen koop je vastgoed, grondstoffen, aandelen of obligaties, het idee achter deze investeringen is dat deze grondstoffen, aandelen of obligaties stijgen in waarde. Dan verkoop je ze weer en jij hebt de waarde van jouw geld uitgebreid. Bij het beleggen in vastgoed kan het zijn dat je een groot pand of huis koopt die je vervolgens gaat verhuren, op deze manier verdien je ook geld uit jouw bezit. En met een beetje geluk stijgt de woning of het bedrijfspand ook weer in waarde. Ook kan je beleggen op de cryptomarkt, een soort aandelenhandel maar dan sneller.

Wanneer is beleggen aantrekkelijk?

Beleggen is aantrekkelijk voor meer mensen dan je misschien denkt, je kan al gaan beleggen met relatief weinig startkapitaal en dus kan iedereen wel instappen. Investeren in vastgoed is een iets ander verhaal, aangezien je natuurlijk een huis of pand moet kunnen kopen wat natuurlijk voor meer mensen niet dan wel haalbaar is.

Als jij je geld voor een langere tijd kan missen en niet op de bank wilt laten staan zou je ervoor kunnen kiezen om te gaan beleggen, je werkt meestal met termijnen van vijf of tien jaar. Het kan dus lang duren voor jij je geld weer terugziet, daarbij heb je altijd het risico dat jouw inzet minder waard wordt. Zorg dus altijd dat je goed geïnformeerd bent en dat je op de hoogte bent van de normale gang van zaken op de aandelenmarkt, het is namelijk altijd gevaarlijk om geld ergens anders dan de bank in te leggen.