goud verkopen

NFT kopen: is dat wel verstandig?

NFT’s zijn anno 2022 heel erg populair geworden en dit blijft nog wel een aantal jaren doorgaan. Dit is ook niet zo gek en je ziet steeds meer bekende mensen investeren in NFT. Tegenwoordig rekent de Nederlandse bank een negatieve rente over het spaargeld en zijn er steeds meer mensen die beginnen met beleggen. Je kunt op verschillende manieren beleggen, maar de meeste mensen springen op een hype. NFT is een echte hype geworden en dat is niet zonder reden. NFT kopen kan heel verstandig zijn, maar dit betekent wel dat je er jezelf in moet verdiepen.

Het is namelijk heel complex en veel mensen weten niet waar ze op moeten letten bij het NFT kopen. Je kunt namelijk eenvoudig fouten maken en hierdoor ontzettend veel geld verliezen. Daarnaast is het ook verstandig om jezelf meer te verdiepen in NFT’s, zodat je ook een goede keuze kunt maken met het doen van een investering. Wat is een NFT nu precies? En hoe werkt het kopen nu precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er echt alles over te weten komt.

Wat is een NFT?

NFT staat natuurlijk voor een non-fungible token en dit is vaak een digitaal kunstwerk. Met een NFT is het mogelijk om een digitaal kunstwerk op het internet te verkopen. Iedere NFT is hierbij uniek en in dit geval een uniek digitaal bestand. Hierbij is er altijd sprake van een digitaal kunstwerk en dit kan letterlijk van alles zijn. Zo kan het een foto zijn, maar ook een kaartje, filmpje of wat anders. NFT’s worden gebruikt om iemand eigenaar te maken van een digitaal kunstwerk en dat is ook nodig. Als er geen eigenaar zou zijn, dan zou het bestand gedupliceerd kunnen worden. Bij het NFT kopen word je ook altijd eigenaar van een NFT en dit kun je ook bewijzen. 

NFT kopen: digitaal certificaat

Een groot voordeel van NFT kopen, is dat je ook een digitaal certificaat kunt krijgen. Met een digitaal certificaat kun je laten zien dat je ook echt eigenaar bent van het digitale kunstwerk. In dit certificaat staat precies van welk digitaal kunstwerk je een eigenaar bent, hierbij staat ook de handtekening van de maker. De maker krijgt ook een klein percentage van de aankoop, maar jij bent de eigenaar. Je kunt van alles doen met een NFT en dat maakt NFT kopen zo interessant.

Verkopen

Je kunt natuurlijk een NFT kopen, maar het is ook wel handig om deze te verkopen. De meeste mensen investeren in NFT om deze op een later moment te verkopen. Je kunt op deze manier veel geld verdienen als de NFT ook echt in waarde stijgt. Tegenwoordig zijn er veel NFT’s die in waarde stijgen, maar dit is niet het geval met iedere NFT. Wees dus verstandig met het kopen van een NFT, zodat je zeker weten een goede aankoop maakt. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar het verleden en hoeveel de NFT toen waard was. Op basis van deze informatie is veel meer mogelijk en kun je een betere inschatting maken.

Vraag jij jezelf nog altijd af: ‘wat is NFT’? Lees dan verder!