rente vergelijken

Rente vergelijken doe je gemakkelijk online

We willen allemaal zoveel mogelijk rente ontvangen voor ons spaargeld. Dat is logisch, je wil natuurlijk zo veel mogelijk sparen voor je oude dag of voor die onvoorziene uitgaven. Waar je dat spaargeld onderbrengt is dus belangrijk want rente verschilt nogal per spaarvorm en per bank. Rente vergelijken kun je zelf doen door alle mogelijkheden uit te zoeken en op een rijtje te zetten maar gelukkig hoef je het niet zo ingewikkeld te maken voor jezelf. Je kunt namelijk ook rente vergelijken via verschillende vergelijkingssites.

rente vergelijken

Onafhankelijkheid is belangrijk

Zorg in ieder geval altijd dat je een vergelijkingssite zoekt die onafhankelijk opereert. Een vergelijkingssite die gesponsord is door een grote bank hoeft niet in elke situatie bevooroordeeld te zijn maar het kan natuurlijk wel. Ook kun je bij het zoeken in Google naar die sites beter even kritisch kijken naar de betaalde resultaten. Vaak zijn dit websites van de banken zelf en je kunt je afvragen of je daar de meest complete informatie vindt. Zoek naar onafhankelijke websites die meerdere spaarvormen en banken noemen inclusief de opties die ze daar hebben. 

Verschillende manieren om te sparen

Er zijn veel meer manieren om te sparen dan alleen die simpele spaarrekening die je van je bank gratis krijgt bij je betaalrekening. Bij verschillende spaarvormen kun je denken aan:

  • vrij sparen
  • deposito sparen
  • beleggen
  • investeren in goederen of vastgoed

Vrij sparen en deposito sparen

Beide spaarvormen zijn vrij traditioneel en worden bij vrijwel elke bank aangeboden. Het is echter wel belangrijk om het onderscheid te weten. Vrij sparen houdt in dat je jouw geld altijd op kunt nemen zonder boetes. Dat zorgt echter ook voor een lagere rente. Een deposito spaarrekening is vastgezet geld. Je kunt niet zomaar opnemen zonder een hoge boete te krijgen. Hier tegenover staat dat je vaak wel meer rente ontvangt over het bedrag. Deze spaarvorm is met name aan te raden als het geld echt voor later bedoeld is, bijvoorbeeld voor de studie van een kind.