De voordelen van het leasen van een bedrijfswagen

Een auto leasen voor uw bedrijf kan een goede beslissing zijn als u op zoek bent naar een betaalbare en betrouwbare manier om uw team te vervoeren. Om u een beter beeld te geven, bekijken hier we enkele redenen waarom het leasen van een voertuig voordelig kan zijn voor uw bedrijf.

Kosteneffectief

Het leasen van bedrijfswagens is veel kosteneffectiever dan het kopen van voertuigen in eigen beheer, aangezien leaseovereenkomsten doorgaans gepaard gaan met lagere maandelijkse betalingen en een aanbetaling vooraf niet nodig is. Bovendien helpen de vaste rentetarieven die bij veel contracten beschikbaar zijn, ervoor te zorgen dat eventuele schommelingen in de brandstofkosten in aanmerking worden genomen bij het opstellen van budgetten.

Lage onderhoudskosten

Bij een financial lease van bedrijfswagens zijn vaak onderhouds- en servicepakketten inbegrepen. Dit betekent niet alleen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over reparatierekeningen, maar ook dat u de gebruikskosten maandelijks beter kunt beheren.

Upgrade-opties

Wanneer de leaseovereenkomst afloopt, hebt u de mogelijkheid om het voertuig te upgraden door een ander leasecontract te tekenen – zodat u altijd toegang hebt tot de nieuwste technologie zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over mogelijke betrouwbaarheidsproblemen of waardevermindering. Dit geeft het bedrijfswagenpark een professioneel en betrouwbaar imago.

Fiscale voordelen

Het leasen van een bedrijfswagen kan ook fiscale voordelen opleveren, omdat betalingen voor een zakelijke leaseovereenkomst kunnen worden aangemerkt als fiscaal aftrekbare kosten bij de berekening van winst en verlies. Afhankelijk van het land waar uw bedrijf is geregistreerd, kunnen er ook extra stimuleringsmaatregelen van de overheid beschikbaar zijn die specifiek bedoeld zijn voor bedrijven die voertuigen leasen.