crowdfunding

Jouw droom verwezenlijken door middel van crowdfunding

Crowdfunding wordt steeds populairder overal ter wereld en ook in Nederland. Crowdfunding is een manier om online een project te kunnen financieren. Door deze manier van het financieren van projecten is er geen bank meer nodig. Crowdfunding kan gebruikt worden voor het opzetten van een bedrijf, het steunen van een goed doel en om nog meer mooie wensen te verwezenlijken.

Allerlei soorten wensen en dromen worden werkelijkheid door crowdfunding

Crowdfunding geeft jou de mogelijkheid om een lang gekoesterde droom te verwezenlijken. Je kunt een eigen wens uitvoeren maar je kunt natuurlijk ook iemand anders helpen. Een weeshuis helpen om een nieuwe keuken te verwezenlijken, of een aantal nieuwe bedden voor de kinderen. Het mooie van crowdfunding is dat verschillenden investeerders zelf bepalen hoeveel geld ze geven en aan welk project. Je kunt het project van jouw buurmeisje steunen die een aangepaste auto nodig heeft maar er zijn ook investeerders die geld doneren aan projecten waar geen persoonlijke connectie mee is. Voor iedereen is er dus wel een project wat bij jou past, om dat project te steunen met een mooie donatie. Op DoneerDoel wordt crowdfunding alleen in de vorm van donaties gehanteerd, er zijn dus geen tegenprestaties nodig vanuit de projecten.

crowdfunding

De voordelen van crowdfunding voor jou

Iedereen kan een actie starten en crowdfunding is dus toegankelijk voor iedereen. Als je bij de bank om een financiering vraagt, is het nodig om een businessplan en dergelijke te hebben. Dat is bij crowdfunding niet nodig. Het is een makkelijke manier om veel mensen te bereiken. Tegenwoordig is de wereld kleiner geworden door alle gebruik van elektronica en internet. Zo kan het zijn dat iemand in de Verenigde Staten een donatie doet voor jouw project. Jouw actie kan massaal gedeeld worden en zo kun jij in een mum van tijd het gewenste bedrag binnen slepen. Het starten van een actie zorgt voor het toenemen van de zichtbaarheid en bekendheid voor jouw project. Als je op de ouderwetse manier langs deuren zou gaan, dan had je deze donatie nooit gehad. Ook kun je via DoneerDoel gewoon met iDEAL betalen, een stuk gemakkelijker dan als die losse contanten die in een collectebus moeten.

Zorg voor creativiteit en lef en start een actie

Bij het starten van een crowdfunding is het belangrijk dat je creativiteit gebruikt. Mensen zullen sneller doneren als een actie hen aanspreekt en zij een connectie voelen met het project. Bij het opstarten van een actie is het daarom belangrijk dat er goed is nagedacht over de benadering en opbouw van de actie. Daarnaast is een kwestie van lef. Zit je nu na te denken over een actie die goed mogelijk te financieren is via crowdfunding? Twijfel niet langer en start de actie. Je hebt wel lef nodig om een actie te starten, per slot van rekening kan heel de wereld jouw actie zien. Als je de actie goed hebt uitgedacht is het een kwestie van doen.