Bitcoin koers

Voordelen van de hardware wallet

Wanneer je de eigenaar bent van bepaalde cryptovaluta’s, zoals Litecoin en Bitcoin koers, dan is het essentieel dat je deze digitale munten goed kunt bewaren. Want hoewel iemand natuurlijk niet letterlijk de virtuele munten uit je tas of hand kan stelen, is het nog steeds mogelijk om ze kwijt te raken. Dat kan bijvoorbeeld doordat hackers toegang krijgen tot je pc of gewoonweg omdat je ze niet goed hebt beveiligd. Dit wil je uiteraard koste wat het kost voorkomen. Daarom heb je een veilige digitale portemonnee nodig. Dit soort portemonnees worden ook wel cryptocurrency wallets genoemd. Voor elke cryptovaluta zijn meestal wel meerdere wallets beschikbaar. Daarom is het ook zo belangrijk dat je een geschikte wallet kiest, waarin jij je virtuele munten veilig in kunt waren. Er zijn drie verschillende soorten cryptocurrency wallets. De eerste is de hardware wallet, verreweg de veiligste en de meest gebruikte methode om online geld in te bewaren. De andere twee soorten cryptocurrency wallets zijn de online wallets en de software wallets. Dit artikel zal vooral focussen op de hardware wallet, omdat deze wat betreft veiligheid en handigheid dus veruit de beste is.

Bitcoin koers

De hardware wallet

Een hardware wallet is een speciaal apparaat waarvoor een geheime sleutel gebruikt moet worden om toestemming te geven tot het verrichten van een transactie. Deze geheime sleutel wordt ook wel een private key genoemd. Als je niet wilt dat iemand anders toegang kan krijgen tot jouw virtuele valuta’s, dan is het verstandig om je geheime sleutel met niemand te delen. Zo weet je zeker dat je alleen zelf bij je digitale munten kunt komen. De hardware wallet brengt hele geavanceerde maatregelen met zich mee om jouw digitale valuta’s te beschermen. Zo is het vrijwel onmogelijk om je Bitcoins of andere virtuele munten nog kwijt te raken door diefstal. Een ander voordeel aan de hardware wallet is dat deze niet kwetsbaar is voor malware en virussen. Dat is in tegenstelling tot een software wallet, die wél kwestbaar is voor virussen en malware.

Voorbeeld van een betrouwbare hardware wallet

Eén van de betrouwbaarste hardware wallets die er momenteel bestaan, is de Ledger Nano S. De Ledger Nano S is één van de meest uitgebreide cryptocurrency wallets. Dit komt onder andere door een zeer geavanceerde cryptografische beveiliging, zodat de veiligheid van jouw digitale munten altijd wordt gewaarborgd. Bovendien is Ledger voortdurend bezig om haar systeem te verbeteren met innovaties en nieuwe technologieën. Ook in de toekomst zullen je digitale munten dus veilig zijn met Ledger. Deze hardware wallet kun je online kopen op de website van het merk Ledger. De prijs van de wallet is ongeveer 70 euro inclusief BTW. De levertijd kun je op de website vinden. Een tip is om twee wallets aan te schaffen, zodat je je digitale munten ook als een back-up hebt bewaard. Als je dan één wallet kwijtraakt, ben je niet meteen al je virtuele valuta’s kwijt. Dit zou immers erg zonde zijn – vooral als je een aanzienlijk bedrag hebt geïnvesteerd in de digitale munten.